Дотримання гігієни
Дотримання гігієни є невід’ємною частиною роботи кожного підприємства і повинно прийматись до уваги при організації управління. Оптимальний рівень гігієни – перша умова для забезпечення безпеки продуктів, створення позитивного іміджу компанії і економічного успіху.
Високий рівень гігієни є синонімом високої якості. Відсутність гігієни на підприємстві призводить до серйозних наслідків, таких як мікробіологічне зараження харчових продуктів. Цього можна уникнути, дотримуючись певних санітарних норм, підкорятись яким перш за все повинні співробітники підприємства.
Одним із аспектів забезпечення необхідного рівня гігієни є чітке розділення виробничих зон від інших приміщень підприємства. Але вирішити цю проблемо досить складно. Допомогти може тільки ретельно спланована установка гігієнічних бар’єрів на вході у виробничий цех. Кожен гігієнічний бар’єр складається із певних стандартних елементів, поєднання яких підбирається під конкретні умови.